Lekváros-túrós gombóc "Ízõrzõk" Kisnána

2012-10-10

sponsored links


Hozzávalók:
30 dkg. krumpli, 2 marék liszt, 1 tojás sárgája, csipet só, 2 púpozott ek. szilvalekvár, 1,5 ek. túró, öntethez: 3 dkg. margarin 1,5 dl tejföl, + 10 dkg. túró.
Elkészítése: Héjában megfõztem a krumplit, megpucoltam krumplinyomón áttörtem hagytam kihûlni. Ezután tettem hozzá csipet sót a tojás sárgáját és a lisztet. A receptben így volt megadva hogy marékkal ennyit tettem de érezni lehet hogy mi az a mennyiség amitõl jól gyúrható és nyújtható tészta lesz. Kinyújtottam és nagyobb pohárral kiszaggattam a tésztát aminek a közepébe tettem tk. a / 2 ek. lekvár és a 1,5 ek. túró / keverékébõl. Gombócokká formáltam a tésztát majd forrásban lévõ vízbe pakoltam . Mikor feljött a víz tetejére akkor szedtem ki szûrõkanállal ( én leszoktam öblíteni a gombócokat is). A margarint ...

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2012/10/...

sponsored links

Keres?s